AHŞAP MALZEMELER MOBİLYALAR BOŞ DEPO VE AMBARLAR DOLU DEPO VE AMBARLAR GEMİ,KONTEYNIR ve TIRLAR UN ve YEM FABRİKALARI Her türlü zararlı mikroorganizma faaliyetine karşı güvenle fümige edilmektedir. Ambarlarda bekletilen; TAHILLAR BAKLAGİLLER İHRACAT ve İTHALATI YAPILAN AHŞAP MATERYALLER Zararlıların yol açtığı kayıplara karşı Zirai Karantina Yönetmeliği gereği önlem olarak fümige edilmektedir. RUHSAT NUMARAMIZ:2006/1 Adres: Bağlık mah. Pazaryeri Şehitrıdvan cad. no:27/C-Kdz.EREĞLİ Telefon&Faks Tel:372 316 44 00 Faks:372 316 44 01 Fumigasyon Uygulama Bilgileri: Her türlü bitkisel ve hayvansal kaynaklı ürünler ile diğer materyalleri zararlı etmenlerden arındırarak, bu elementlerin tahribatını ve ürün kaybını önlemek sureti ile ürünün sağlıklı halde bulunması amacını gerçekleştirmektedir.Bu işlemin indektisit, füngusut, rodentisit, nematosit ve akarisitlerle mücadelenin güç veya imkansız olduğu hallerde başvurulan son çaredir.Bu konuda belirlenen en son fümigasyon teknikleri : 1- Vakum Fumigasyon Sabit Vakum Tesisi Seyyar Vakum Tesisi (Arabası) 2- Atmosferik Fümigasyon Gaz Geçirmez çadır altında fümigasyon Gaz odalarında fümigasyon Gemi ambarları, kontayner ve vagonlarda fümigasyon Hububat silolarında fümigasyon Değirmen fümigasyonu Bina fümigasyonu Toprak fümigasyonu Gazlama bidonlarında fümigasyon Neden Fumigasyon? Çuvallanmış veya dökme yığın halinde depolanmış her türlü ürüne ekonomik zarar veren haşerelere karşı, tamamiyle izole edilmiş ortamda katı, sıvı veya gaz fumigantlar kullanılarak yapılan eradikasyon (yok etme) işlemine fumigasyon denir. Fumigasyon işlemi, çeşitli alet ve ekipmanlarla gerçekleştirilen, canlının tüm yaşam evrelerini yok ederek ürünün korunmasını sağlayan bir yöntemdir. Depolanmış Ürün Zararları dikkate alındığında, insektisitlerin hiç biri ürün içerisinde bırakılan yumurtalara karşı etkin değildir. Bu canlıların üreme hızları ve her seferde meydana getirdikleri canlı sayısı, işletmeyi çok tehlikeli bir bulaşmaya götürecektir. Fumigasyonun Önemi 1. Bulaşık ürüne direkt olarak uygulanabilirliliği, 2. Yüksek düfüzyon yeteneği sayesinde, ürünün uç noktalarına kadar etki edebilirliliği ve homojen olarak dağılabilmesi, 3. Gıda maddelerindeki kalıntı ve koku oranlarının tolerans sınırları içerisinde bulunması, 4. Haşerelerin tüm biyolojik dönemlerine etkili olmasıdır. Fumigasyon Uygulama Alanları • Boş ve/veya dolu Depolar • Fabrikalar • Konteynerler • Gemiler • Çadır altında paletli veya çuvallanmış ürünler • Toprak; seralarda, çim alanlarda vb., her türlü bakteri, fungus ve yabancı otlara karşı Fumigasyon Gereksinimi Yaratan Canlılar 1. Tribolium spp. (Un ve buğday biti) 2. Sitophilus oryzae (Pirinç biti) 3. Carpophilus hemipterus (Kuru meyve biti) 4. Lasioderma serricorne (Tütün biti) Büyük İşletmeler İçin Uygulamalar Haşere Mücadelesinde, depolanmış ürün zararlarına (SPI olarak) bilinen: Lasioderma, Ephestia ssp., Tribelium, vb. gibi) karşın methyl bromide kullanımına son yıllarda kısıtlamalar getirilmiş olması nedeni ile, şirketimiz, hijyen standartları ve ürün dolaşımı uygulamalarında farklı alternatif uygulama yöntemlerine yönelmiştir. National Britannia, özellikle Tütün, Fındık ve Kuru Meyve Endüstrisi için önem taşıyan depolanmış ürün zararlarına karşın, doğal pyrethrin’in ULV sistemimizle uygulamak sureti ile yepyeni bir çözüm geliştirilmiştir. Hacim uygulaması, doğal pyrethrin’in ULV cihazları ile VMD değeri 13.6 mikron olan damlacıklar üreterek ve havada 6-8 saat asılı kalarak tüm uçan ve yüreyen haşereleri yok etmek suretiyle gerçekleştirilmektedir. Diğer sentetik pyrethroid insektisitlerden farkı, residüel olmaması, ciltte tahriş yapmaması ve toksik olmamasıdır. Ancak temas halinde etki gösterir. Fotostabil olup UV ışınları ile dekompoze olurlar. Haşerelerin biyolojik takvimi göz önüne alınarak, uygulamalar gece yapılmaktadır. Uygulamaların sıklığına, mevsim, haşere aktivitesi ve müşterinin ihtiyaçları gibi faktörler etki etmektedir. Bu uygulamanın, yaz aylarında yaklaşık her 1,5-2 ayda bir gerçekleştirilmesini tavsiye ediyoruz.